Play Video

KMETIJA 2023

Pred nas je ove godine bio postavljen značajan izazov: deseta, jubilarna, sezona Kmetije na POP televiziji. Kako nam je lokacija bila dobro poznata jer smo je prošle godine pronašli i osposobili za snimanje, odlučili smo da uvedemo novosti u sadržaju i produkciji epizoda, ali i da unapredimo elemente formata koji su prošle sezone se pokazali kao uspešni.

Za inspiraciju smo uzeli „X“ kao rimsku oznaku broja 10. Deseta sezona Kmetije bila je sezona X: misteriozna i nepredvidiva. Rimsko X je svoje mesto pronašlo u novom vizuelnom identitetu sezone kroz grafičke elemente špice i potpisa učesnika, ali i kroz nedeljne zadatke (gradnja stepenastog vrta u obliku slova X), i na kraju i u Areni kroz dvoboje gde su elementi scenografije bili u obliku X.

Što se tiče sadržaja, zadržali smo borbu dve porodice na imanju  – jedna grupa je živela u štali pored krava, druga u udobnosti kuće sa vrtom. Ali zato je „Seoski list“, tabloidne novine koje smo uveli prošle sezone,  ove godine unapredjen na neočekivan način. U svakoj porodici takmičara nalazila se po jedna Osoba X, odnosno novinar Kmečkog lista na tajnom zadatku. Niko od ostalih učesnika nije znao za njihovo postojanje, te je na taj način publika bila u prednosti. Novinari su morali da igraju dvostruku igru, da glume da su regularni takmičari dok istovremeno izveštavaju gledaoce o zakulisnim dešavanjima i odnosima medju takmičarima. Bio je to uzbudljiv početak sezone, i taj trend obrta i iznenadjenja se zadržao do kraja.

Radna akcija 2019

Produkciono gledano, ova sezona je bila ozbiljan test. Vremenski uslovi su bili izuzetno teški, Sloveniju su pogodile katastrofalne oluje i  poplave, a mi smo morali da se potrudimo da to ne utiče na naše snimanje. Mnogobrojne novosti u sadržaju su zahtevale dodatne napore ekipa na terenu kao i u montaži, a poseban izazov je bio i rekordan broj dvoboja ove sezone, kao i mnogobrojni sponzori koje smo morali inkorporirati na precizno dogovoren način. Tako je npr. za svega deset dana na imanju nikla mala kuća sa solarnim panelima. Takmičari su je izgradili kao deo nedeljnog zadatka da bi se u nju, na njihovo iznenadjenje,  uselio novinar Kmečkog lista koji je došao da isprati finale sezone! Valjalo bi spomenuti i superfinalnu igru koju smo dizajnirali, izgradili i testirali za veoma kratko vreme. Bio je to veliki lavirint u obliku slova X, dostojan kraja jubilarne i veoma uspešne sezone Kmetije.

GALERIJA

A GOOD STORY MAKES EVERYTHING