Play Video

Dokumentarni serijal „Nemojte se ljutiti što sam zaćutao za trenutak“

Koračajući u susret velikom jubileju, slaveći 30 godina od osvajanja titule šampiona Evrope u Istanbulu, kreirali smo dokumentarni serijal od tri epizode u čast KK Partizan i istoriji koju su ispisali zlatnim slovima. U tome nam je pomogao prijatelj kluba, umetnik, gospodin Bogdan Diklić.

Epizoda 1: “Ja sam Partizan”

Svoj potpis u prvoj epizodi stavlja Željko Obradović. Od prvih košarkaških koraka u Čačku, putujući kroz sećanja na uzore i idole Dragana Kićanovića i Radmila Mišovića. Upuštajući se hrabro u paralele uspeha prošlosti i sadašnjosti, dva prijatelja, Bogdan Diklić i Željko Obradović, u košarkaškoj sali OŠ “20. Oktobar”, evociraju zajedničke poslovne i privatne trenutke, otkrivajući svoju bliskost i ljubav prema Partizanu. Svako kroz svoje početke i utiske, ostavlja zlatni trag u prvoj epizodi: Aleksandar Đorđević, Predrag Danilović, Željko Rebrača, Mlađan Šilobad, Nikola Lončar, Slaviša Koprivica, Duško Vujošević.

Epizoda 2: “Srpske brigade iz Fuenlabrade”

Kako se voli KK Partizan čak iako niste Partizanovac, daleko od kuće, u malom predgrađu Španije – Fuenlabrada, gde se i danas, nakod trideset godina, neguje kult crno-belih. O tom fenomenu koji se desio 1992. godine, kada se gubio identitet u teškim vremenima rata i sankcija, priča sa puno emocija Predrag Danilović. U razgovoru sa Bogdanom Diklićem, na jedinstveno duhovit i iskren način, putujemo kroz Španiju istražujući fenomen ljubavi i podrške Partizanu. Sa puno pažnje o tome govorili su: Tomas Đofresa, Hose Kintana i naravno naša glavna zlatna postavka: Željko Obradović, Aleksandar Đorđević, Željko Rebrača, Nikola Lončar, Slaviša Koprivica, Mlađan Šilobad. Vremeplov je najbolje opisao novinar Vladimir Stanković.

Dokumentarni serijal „Nemojte se ljutiti što sam zaćutao za trenutak“

Epizoda 3: “Tri poena, tri poena”

U duhu veličanstvenog jubileja završavamo serijal epizodom u Istanbulu. Posetili smo Aleksandra Đorđevića koji nam je otvorio dušu sećanja i još jedan put ispričao istorijsku priču iz njegovog ugla. Naravno, Bogdan Diklić ga je strpljivo sačekao u OŠ “20. Oktobar” i vredelo je. Ponovo smo oživeli jednu bajku u kojoj smo, nekada davno, svi bili Partizan. Pre 30 godina Saša Đorđević je podigao pehar, to isto je uradio i danas i mi smo taj trenutak zabeležili. Puno dragocenih reči rekao nam je sportski novinar iz Istanbula Murat Muratanoglu a nekim važnim rečenima smo krunisali serijal. Dugo će odzvanjati emotivna činjenica da su tada stvorene dve legende: Saša Đorđević i Željko Obradović i da je ta trojka svima nama promenila živote.

Dokumentarni film “Nemojte se ljutiti što sam zaćutao za trenutak”

U susret velikom jubileju, slaveći 30 godina od osvajanja titule šampiona Evrope u Istanbulu, snimili smo emotivni vodič kroz uspeh, ponos i košarkašku tradiciju. Bogdan Diklić, glumac i veliki prijatel KK Partizan otvorio je zlatnu priču sa Željkom Obradovićem od njegovih prvih košarkaških dana, uzora i idola Partizana do njegove zlatne prekretnice 1991. godine kada je od igrača postao trener.

Razrada fenomena ljubavi iz Fuenlabrade pripala je Predragu Daniloviću dok je film krunisao u razgovoru sa Diklićem, Aleksandar Đorđević. Koliko je radosti bilo u klubu, svedočili su Željko Rebrača, Mlađan Šilobad, Nikola Lončar, Slaviša Koprivica, Duško Vujošević i svi oni su deo zlatnim slovima ispisane istorije i čuvene trojke Aleksandra Đorđevića koji je simbolično, za nas, podigao isti pehar kao pre trideset godina u filmu “Nemojte se ljutiti što sam zaćutao za trenutak”.

GALERIJA

A GOOD STORY MAKES EVERYTHING