Dokumentarni serijal „Naše priče“

O serijalu

U realizaciji serijala korišćen je dokumentarni pristup, od pripreme do montaže. Sa velikim uvažavanjem svih junaka naših priča, kreirali smo kreativni filmski dokument za sva vremena. Kroz košarku, rukomet i vaterpolo osvrnuli smo se na dečačke snove i velike uspehe, sa Kecmanovom trojkom održali smo Čas ljubavi. Borilačke veštine su nas vratile na osnovne postulate u sportu: veru, ljubav i upornost. Sa velikim iščekivanjem želeli smo sa svima da podelimo Naše priče.

„Crna Trava“

Film o lepotama i sportskim potencijalima Crne Trave, a ideja filma je da se kroz sportski događaj trke u planinskom biciklizmu, koji postaje sve relevantniji i van granica naše zemlje, pokažu prirodni potencijali ovog kraja i turistička ponuda opštine Crna Trava kao jednog od centara cikloturizma, a posebno planinskog biciklizma.

„Časovi ljubavi“

Dokumentarni film o fantastičnoj sezoni košarkaškog kluba Partizan. Kroz bogatu arhivu, Duško Vujošević, Predrag Danilović, Dušan Kecman, Petar Božić i ostali momci podsećaju nas „Časova ljubavi“ koji pored očiglednog sportskog uspeha govore i o timskom radu, ogromnom odricanju i zajedničkom cilju koji je dostižan ukoliko ste dovoljno hrabri i posvećeni.

„1993 – Rezolucija 757“

Prvi deo filma „1993“ predstavlja rukometne šampione koji se sastaju se u čuvenoj kafani „Blek panters“ gde evociraju uspomene na vreme kada su bili glavne zvezde neke nove zemlje koja je imala svoja „nepisana pravila“

„1993 – Bratski rivali“

Drugi deo posvećen je čuvenoj utakmici rukometnog finala Jugoslavije koju su u maju 1993. godine odigrali Partizan i Crvena zvezda. Dve ekipe, podjednako kvalitetne, sastavljane od najboljih igrača sveta, prijatelja ali i ljutih rivala igraju najvažniji meč svojih karijera, a sve staje u samo nekoliko sekundi.

Treniraj s Ivanom – RedBull Challenge

„Parkur“

Kroz polučasovnu epizodu, Bogdan Cvetković, pionir Parkura u Srbiji i prvi trejser na ovim prostorima otkriva koliko su bili izazovni i hrabri počeci ove „ulične“ veštine, kako se gradila Parkur zajednica, zašto ona postoji i koji su njeni ciljevi.

„Direktno iz Koteža“

Ovo je priča o košarkaškom putu i životnim izborima Alena Smajlagića, mladog srpskog košarkaša koji nosi dres Golden Stejt Voriorsa. Od beogradskog predgrađa Kotež pa sve do NBA lige, Alen nam pokazuje da je sve moguće.

„Izaberi da živiš“

Omnibus od četiri priče o sportistima sa invaliditetom, osobama koje su dale dobar primer šta su borba, sportski duh i čelična volja. Kroz četiri sasvim različite priče prikazaćemo svakog pojedinačno – aktivistkinju Milicu Knežević, stonotenisera Mitra Palikuću, spasioca Nikolu Rabrenovića i kajakaša Arsena Arsenovića.

„Galeb: Porodična priča“

Priča o tekvondo klubu Galeb je priča o tri decenije razvoja sporta koji pre toga nije imao nikakvu bazu kod nas. To je priča o viziji Dragana Jovića i entuzijazmu kojim je okupio pravu grupu ljudi. Priča o izazovima i priča o borbi koja prati odrastanje dve devojke, Milice Mandić i Tijane Bogdanović koje su stasale uz klub i formirale se kao ličnosti.

„Prvih 20 godina“

„Prvih 20 godina“ je dokumentarni film posvećen usponu ženske odbojkaške reprezentacije Srbije, koja je predvođena legendarnim selektorom Zoranom Terzićem za dve decenije prešla put od prosečne ekipe do titule svetskih šampiona osvojene 2018 godine.

GALERIJA

A GOOD STORY MAKES EVERYTHING